14. august 2016

Linksamling om data, algoritmer og kortlægning af personer

Henvisning til artikler, der giver et godt indblik i, hvad det er for en fremtid, vi står overfor på arbejdsmarkedet;

Algoritmer og AI overtager gradvis opgaver og på nogle områder er de blevet langt mere effektive end mennesker nogen sinde kan blive. På nogle af punkterne er det skræmmende, f.eks. ansigtsgenkendelse og hurtigheden software kan samle viden fra nettet alene på baggrund af et enkelt billede. Omvendt ligger der også store gevinster, fordi vi sparer arbejdstid.

Dataetik bliver et væsentligt parameter i udvælgelsen og brugen af teknologier. Bare fordi, at man kan., betyder det så også, at man skal?

Den digitale arbejdsplads udfolder sig i disse år på forskellige måder. Fra måden vi arbejder på til måden virksomheder rekrutterer på.

Digitale kompetencer - hvad skal man egentlig kunne for at magte den digitale arbejdsplads?

Personkortlægning; de digitale platforme betyder, at man kan blive overvåget - på den gode måde, der handler om at hjælpe og støtte op omkring medarbejderne men også på den bekymrende måde, hvor det føles som overvågning, der kan blive brugt imod en medarbejder.   

Trivsel; depression, stress, ensomhed - er bare nogle af reaktionerne på digitaliseringen og muligheden/ forventningen for at være til stede non-stop. Hjernen udmattes. Evnen til at fokusere forsvinder.  

Ydelser

steen.digital tilbyder jeg undervisning, kursusudvikling, foredrag og konsulentydelser om de nye HR-teknologier, brug af data om medarbejdere på arbejdspladsen, digitale fodspor og online omdømme. 

Jeg er co-founder af prodii og her koder vi! API'er, web applikationer, plugins og moduler til wordpress. Vi har også udviklet vores egen prodii web-applikation til indsamling, opbevaring og aktivering af professionelle data.